English (United Kingdom)
image image image image
Kissir Brana je izgrađena na reci Kissir na severoistoku Alžira  u blizini grada JIJEL, približno 1 km od obale Mediterana.Namena brane je snabdevanje vodom grada Jijel i navodnjavanje priobalnog područja.
Prvonek
Akumulacija Prvonek služi za snabdevanje pitkom vodom Vranjske Banje,Vranja, Bujanovca, Preševa. 
Brana Sarrath Brana je u izgradnji na reci SARRATH na zapadu Tunisa u blizini grada EL KEF i služi za snabdevanje vodom i navodnjavanje područja Boughanem i Mahjouba. 
Tunel - Interceptor Kolektor INTERCEPTOR Ušće-Veliko Selo je predviđen kao rešenje za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda i dela atmosferskih voda iz centralnog beogradskog kanalizacionog sistema, uključujući Novi Beograd i Zemun, koje bi se prikupljale i odvodile nizvodno od grada u Dunav.
Aktuelnosti

Pretraga

Aktuelnosti

Ko je trenutno online?

Imamo 49 gostiju na mreži

Aktuelnosti

U Septembru 2015, počelo je punjenje akumulacije brane "Rovni"

 

Brana rovni

Radovi na brani Rovni su u završnoj fazi. Tokom letnjih meseci 2015.godine su se stekli uslovi za početak punjenja akumulacije. Punjenje akumulacije je započeto u septembru 2015.godine. Punjenje akumulacije je omogućeno spuštanjem zatvarača na ulaznoj građevini vodozahvatne kule.

Opširnije...

Izmeštanje i regulisanje korita reke Kolubare druga faza


U decembru 2014. godine započeti su radovi na izmeštanju i regulisanju korita reke Kolubare - II faza

 

Opširnije...

Tunel Harka-Tunis


20.02.2013. godine izvršeno je probijanje tunela Harka u Tunisu.

 

Završetak kanalizacionog kolektora interceptor tunel „Višnjica“


Posle tri godine intezivnog rada, dana 21.11.2012 .godine probijen je tunel „VIŠNJICA“ u dužini od 6.730 m, koji je građen od Velikog Sela do Višnjčke ulice. Za vreme radova iskopano je 125.000m³ zemlje, ugrađeno je 25.000 m³ betona i postavljeno je 28.380 komada segmenata u koje je ugradjeno 3.200 t armature.  

    Izvršena je demotaža krtice 17.12.2012. godine

 

Još članaka...