English (United Kingdom)
image image image image
Kissir Brana je izgrađena na reci Kissir na severoistoku Alžira  u blizini grada JIJEL, približno 1 km od obale Mediterana.Namena brane je snabdevanje vodom grada Jijel i navodnjavanje priobalnog područja.
Prvonek
Akumulacija Prvonek služi za snabdevanje pitkom vodom Vranjske Banje,Vranja, Bujanovca, Preševa. 
Brana Sarrath Brana je u izgradnji na reci SARRATH na zapadu Tunisa u blizini grada EL KEF i služi za snabdevanje vodom i navodnjavanje područja Boughanem i Mahjouba. 
Tunel - Interceptor Kolektor INTERCEPTOR Ušće-Veliko Selo je predviđen kao rešenje za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda i dela atmosferskih voda iz centralnog beogradskog kanalizacionog sistema, uključujući Novi Beograd i Zemun, koje bi se prikupljale i odvodile nizvodno od grada u Dunav.
Aktuelnosti

Pretraga

Aktuelnosti

Ko je trenutno online?

Imamo 58 gostiju na mreži

Aktuelnosti

DANA 27.02.2018.god.probijen je optočni tunel na Brani Arilje - profil Svračkovo

 

Kompanija „Hidrotehnika-Hidroenergetika“ ad je na projektu izgradnje brane i akumulacije „Arilje-profil Svračakovo“ tokom 2017. i u prva dva meseca 2018.godine izvela radove na probijanju optočnog tunela i temeljnog ispusta.

Ovi radovi su veoma značajni sa aspekta pripreme za nastavak radova ( iskop za branu, nasipanje brane, izgradnja vodozahvatne kule, i dr. ) i konačan završetak projekta.

Optočni tunel, čija je funkcija da omogući radove na iskopu i nasipanju tela brane ( skretanjem reke ) je dužine 245m, prečnika iskopa 9,50m je zaključno sa februarom 2018.godine iskopan u komplet dužini i u visini od 6m ( po vertikali ). Ostalo je u toku prvih par meseci 2018.godine da se dokopa donji deo tunela ( visinski oko 3,5m ) kako bi iskop bio završen u punom profilu. Nakon završenog iskopa pristupiće se radovima na betoniranju obloge tunela u debljini od 50 cm.

Temeljni ispust, je iskopan u punom profilu, u dužini od 195 m..Ukupna dužina tunela temeljnog ispusta je 203m. Iskop se izvodi i sa uzvodne i sa nizvodne straen. Planirani završetak radova na iskopu temeljnog ispusta je do kraja aprila 2018.godine. Nakon toga će se pristupiti radovima na betoniranju obloge u debljini od 30 cm, odnosno svetli otvor temeljnog ispusta će biti prečnika 2m.

 

Završetak izmeštanja reke Kolubare – II Faza

 

Razvoj RB Kolubara u centralnom delu Kolubarskog basena sa ciljem otvaranja novih površinskih kopova, a samim tim i stabilnim snadbevanjem termo elektrana ugljem i održavanjem stabilnim elektro energetskog sistema Republike Srbije, zahteva blagovremenu regulaciju i izmeštanje rečnih tokova koji se nalaze eksploatacionom području budućih površinskih kopova.

Opširnije...

Obeležavanje 70 godina od osnivanja preduzeća

 

Hidrotehnika – Hidroenergetika a.d. obeležila je 70 godina rada. U svečanoj sali Građevinskog fakulteta, 16.12.2016. organizovano je druženje zaposlenih, penzionera, poslovnih partnera, uz kratko potsećanje na sve poduhvate I objekte koje je Hidrotehnika izgradila. Tom prilikom uručen je I poklon hidrauličkoj laboratoriji građevinskog fakulteta , dve pumpe koje će se koristiti u praktičnim vežbama novih generacija studenata, budućih građevinskih inženjera.

 

Opširnije...

U Septembru 2015, počelo je punjenje akumulacije brane "Rovni"

 

Brana rovni

Radovi na brani Rovni su u završnoj fazi. Tokom letnjih meseci 2015.godine su se stekli uslovi za početak punjenja akumulacije. Punjenje akumulacije je započeto u septembru 2015.godine. Punjenje akumulacije je omogućeno spuštanjem zatvarača na ulaznoj građevini vodozahvatne kule.

Opširnije...

Još članaka...

Stranica 1 od 4

Početak
Prethodna stranica
1