English (United Kingdom)
image image image image
Kissir Brana je izgrađena na reci Kissir na severoistoku Alžira  u blizini grada JIJEL, približno 1 km od obale Mediterana.Namena brane je snabdevanje vodom grada Jijel i navodnjavanje priobalnog područja.
Prvonek
Akumulacija Prvonek služi za snabdevanje pitkom vodom Vranjske Banje,Vranja, Bujanovca, Preševa. 
Brana Sarrath Brana je u izgradnji na reci SARRATH na zapadu Tunisa u blizini grada EL KEF i služi za snabdevanje vodom i navodnjavanje područja Boughanem i Mahjouba. 
Tunel - Interceptor Kolektor INTERCEPTOR Ušće-Veliko Selo je predviđen kao rešenje za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda i dela atmosferskih voda iz centralnog beogradskog kanalizacionog sistema, uključujući Novi Beograd i Zemun, koje bi se prikupljale i odvodile nizvodno od grada u Dunav.
Aktuelnosti U Septembru 2015, počelo je punjenje akumulacije brane "Rovni"

Pretraga

Aktuelnosti

Ko je trenutno online?

Imamo 47 gostiju na mreži

U Septembru 2015, počelo je punjenje akumulacije brane "Rovni"

 

Radovi na brani Rovni su u završnoj fazi. Tokom letnjih meseci 2015.godine su se stekli uslovi za početak punjenja akumulacije.

Punjenje akumulacije je započeto u septembru 2015.godine. Punjenje akumulacije je omogućeno spuštanjem zatvarača na ulaznoj građevini vodozahvatne kule.

Nakon spuštanja zatvarača, počelo je punjenje akumulacije. Takođe, spuštanjem zatvarača, omogućen je rad na pretvaranju optočnog tunela u temeljni ispust. Ovi radovi podrazumevaju postavljanje cevi u tunelu i izgradnju nizvodne zatvaračnice.

Brana rovni

Radovi na postavljanju cevi i izgradnji nizvodne zatvaračnice su, tokom 2015.godine, ušli u završnu fazu. Planirani radovi u 2016.godinu predviđaju završetak radova na izlaznoj zatvaračnici, čime bi se stvorili uslovi za definitivni prijem objekta.