English (United Kingdom)
image image image image
Kissir Brana je izgrađena na reci Kissir na severoistoku Alžira  u blizini grada JIJEL, približno 1 km od obale Mediterana.Namena brane je snabdevanje vodom grada Jijel i navodnjavanje priobalnog područja.
Prvonek
Akumulacija Prvonek služi za snabdevanje pitkom vodom Vranjske Banje,Vranja, Bujanovca, Preševa. 
Brana Sarrath Brana je u izgradnji na reci SARRATH na zapadu Tunisa u blizini grada EL KEF i služi za snabdevanje vodom i navodnjavanje područja Boughanem i Mahjouba. 
Tunel - Interceptor Kolektor INTERCEPTOR Ušće-Veliko Selo je predviđen kao rešenje za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda i dela atmosferskih voda iz centralnog beogradskog kanalizacionog sistema, uključujući Novi Beograd i Zemun, koje bi se prikupljale i odvodile nizvodno od grada u Dunav.
Brane Srbija Zvornik

Pretraga

Aktuelnosti

Ko je trenutno online?

Imamo 49 gostiju na mreži

Zvornik

ZVORNIK
1946-1955


Betonska gravitaciona brana "Zvornik" je prvi objekat koji je "Hidrotehnika" gradila. Objekat je gradjen u teškim uslovima odmah posle II svetskog rata bez potrebne mehanizacije. Mašinske zgrade su postavljene u sklopu brane na levoj i desnoj obali. Za evakuaciju suvišnih voda ostavljeno je brani osam prelivnih polja dimenzije 6x9 m sa segmentnim zatvaračima.ZVORNIK
1946-1955
Betonska gravitaciona brana "Zvornik" je prvi objekat koji je "Hidrotehnika" gradila. Objekat je gradjen u teškim uslovima odmah posle II svetskog rata bez potrebne mehanizacije. Mašinske zgrade su postavljene u sklopu brane na levoj i desnoj obali. Za evakuaciju suvišnih voda ostavljeno je brani osam prelivnih polja dimenzije 6x9 m sa segmentnim zatvaračima.

 

Lokacija
reka, mesto, država
 

  Drina, Zvornik, Jugoslavija 

Tip brane 

Betonska gravitaciona brana 

Investitor 

Ministarstvo Energetike srbije 

Projektant 

Energoprojekt-Beograd-Srbija 

Visina brane
Dužina u kruni

Srednji pad

Količina betona

Instalisana snaga

Akumulacija

41,5 m
450 m

20 m

316.000 m³

90 MV

126.000.000 m³